NUNTA

nunta-237

Auzim mereu teologii afirmind: ‘Creatia Lui Dumnezeu este povestea, istoria dragostei Lui pentru universul format de El’.

Istoria universului isi are originea in caracterul Dumnezerii, iubire perfecta, comuniune sacra a Trinitatii.  Iubirea prin natura ei nu poate sta inchisa, ea a iesit din sfera aceasta si incalzita de dragostea Divina, a creat umanitatea. De aceea creatia este total neinteleasa cind nu este citita ca un poem al dragostei Lui Dumnezeu, ci doar ca o carte de stiinta.

Ea incepe cu Duhul Lui Dumnezeu care se misca deasupra elementelor inca neformate ale universului. Imaginea unei pasari protejind si hranind noua viata ce urmeaza sa se formeze intr-un cuib sub ea. Imaginea unei femei insarcinate hranind pruncul care inca nu este complet format in ea.

Cu ani in urma am urmarit in gradina o perechea de pasari cautind un loc unde sa-si faca un cuib; apoi le-am vazut construindu-l. Barbatul aducind frunze si fire de iarba, femela impletindu-le ca sa formeze cuibul pentru noua viata care va apare din ea. Apoi s-a asezat in cuib si nu s-a miscat pentru citeva saptamini nici in timpul celor mai reci zile, sau ploi torentiale, mincind acolo ceea ce partenerul ii aducea in cioc. Chiar dupa ce puii au aparut mama nu s-a miscat, hranindu-i mereu cu ce primea de la tatal. Au crescut putin si priveau de sub penele mamei lumea de afara. Incetul cu incetul puii acestia au inceput sa-si caute independenta insa tot sub tutela mamei, foarte atenta si protectiva, nelasindu-i de loc de sub privirile ei si continuind sa se miste pe deasupra lor. Duhul Lui Dumnezeu miscindu-se peste universul inca necreat reprezinta tandrete si prezenta iubitoare, povestea dragostei Lui pentru creatie.

Urmeaza apoi Cuvintul prin care Dumnezeu declara fiecare act al creatiei “bun”. Dumnezeu se delecteaza in ceea ce a creat, afirmatiile Lui nu sint doar o forma de evaluare ci o izbucnire a expresiei bucuriei si placerii si mai presus a dragostei pentru lucrarea Cuvintului si a miinilor Lui. Dragostea este sursa si implinirea creatiei. Creatia, abundenta dragostei Lui, se vede cel mai bine in procesul de formare al omului, care iesind din propriile-I miini este dupa chipul si asemanarea Lui, nascut din dragoste, investit cu demnitate si ales sa-I fie companie. Am fost creati nu numai ca sa-L laudam pe Dumnezeu si sa-L servim ci din dorinta Lui de a fi intr-o relatie de dragoste cu El, comuniune intima, mai mult decit prietenie, dorinta adinca de implinire. De aceea intilnirea omului cu Dumnezeu a insemnat intilnirea cu dragostea perfecta. Ne ia mult timp poate sa intelegem ca aceasta cunoastere trebuie sa fie a inimii nu doar a mintii. Dragostea nu este doar o idée ci este o experienta personala. Aceasta sacra romanta impleteste ca un fir de aur de la Genesa la Apocalipsa planul etern al lui Dumnezeu de a gasi Mireasa Fiului Sau.

O Doamne iti multumesc pentru aceasta minunata dragoste. Tu ai creat barbat si femeie  pentru ca sa-si gaseasca implirea in Tine si apoi unul in celalalt.

Am auzit cu zeci de ani in urma, la o consiliere premaritala, o declaratie de dragoste care mi-a schimbat viata: ‘Ca si Adam am umblat prin lume stiind ca-mi port perechea in mine, n-am fost niciodata singur; asteptam doar somnul adinc dupa care Domnul imi va prezenta mireasa. Asteptam sa ma trezesc intr-o zi si s-o am inaintea ochilor, sa-i spun cit de mult am asteptat aceasta clipa, cit de indragostit sint de ea si ca abia astept ca Dumnezeu sa ne faca din nou una. Si acum am gasit-o.’

“Caci nimeni nu si-a urit vreodata trupul lui, ci il hraneste, il ingrijeste cu drag, ca si Hristos Biserica, pentru ca noi sintem madulare in trupul Lui, carne din carnea Lui.” De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup.” Taina aceasta este mare…(vorbesc despre Hristos si despre Biserica).” Efeseni 5:29-32

Si de atunci dau slava Lui Dumnezeu pentru dragostea si protectia mirelui meu. Pentru binecuvintarile si satisfactiile din casa mea. Pentru ca am pe cineva pe care la rindul meu sa ajut, sa incurajez, sa mingii, sa iubesc. Mirele meu este alaturi de mine oriunde m-as gasi. Este alaturi de mine sa ma suporte in orice as avea indemnul din partea Domnului sa fac. Nu trebuie sa fac fata lumii intregi singura si aceasta ma face sa ma simt in siguranta. Oricare ar fi dificultatile vietii ma simt implinita, am pe Domnul si pe mirele meu si nu sint singura.

“Apele cele mari nu pot sa stinga dragostea, si riurile n-ar putea s-o inece….” Cintarea Cintarilor 8:7

La fel ca Adam odata Domnul Isus a fost pe calvar intr-un somn adinc si cind a murit coasta i-a fost strapunsa si din El a curs apa si singe. Singe care a adus rascumparare si apa care vorbeste despre o viata curatita. Dumnezeu a adus-o pe noua Eva , Biserica Dumnezeului Celui viu din coasta Lui la viata. Si ea a fost in Cristos.

“In El Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui…” Efeseni 1:4

Cind Isus a umblat pe pamint a purtat-o inauntrul Lui, apoi cind a murit si a inviat ea s-a nascut si cei doi sint una – Cristos si Biserica.

“Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El.” 1 Corinteni 6:17

Si ei vor domni impreuna in noua Imparatie. El ne pregateste zilnic sa fim gata de nunta, vom fi Mireasa Mielului.

“Caci sint gelos pe voi cu o gelozie dupa voia Lui Dumnezeu, pentru ca v-am logodit cu un barbat, ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata.” 2 Corinteni 11:2

Femei si barbati sintem parte a acestei minunate Mirese de care Domnul este indragostit. Mai mult Domnul Isus spune ca ne iubeste cu aceiasi intensitate cu care Tatal Il iubeste pe El.

“Cum M-a iubit pe Mine Tatal, asa v-am iubit si Eu pe voi. Ramineti in daragostea Mea.” Ioan 15:9

Cind un barbat se indragosteste de o fata nu exista nimic mai important pentru el decit fiinta ei. De aceea cred ca parte a misiunii lui Cristos astazi este sa iubeasca, sa protejeze, sa-si imbrace Mireasa in haina sfinteniei, s-o faca perfecta si doreste ca ea sa-I raspunda cu aceeasi dragoste neconditionata.

Decartes spune :Exist pentru ca gindesc. Noi spunem ca Mireasa: Pentru ca exist ma rog. Strigam catre Creator, o facem mereu incredintati ca are dorinta de a comunica cu El: in timpuri de descurajare, durere, necaz, disperare, ispite de tot felul, sau bucurie in Duhul…

Domnul este prietenul meu, parintele meu, partenerul meu, dar minunea minunilor este ca salasluieste in mine. Foamea dupa Domnul naste un foc in noi care ne face mai blinzi, mai buni, mai siguri, mai puternici, neincetat cautind dar niciodata gasind intru totul, insa totdeauna constienti ca El este cu noi si in noi. Cind bat vinturi Il auzim, in susurul blind Il auzim, in izvorul de apa vie Il auzim, in cuvint Il auzim, El este Mirele mult asteptat, implinirea noastra.

Si Duhul si Mireasa zic: “Vino!”, si cine aude sa zica : “Vino!” si celui ce ii este sete sa vina; cine vrea sa ia apa vietii fara plata!” Apocalipsa 22:17   

Anonymous